Hírek

2017, június 26

Június 11 és 14 között újra a horvátországi Porecs melletti Solaris kempingben rendezték meg az  Alpok-Adria Nemzetközi Sporttalálkozót. Idén kilenc fő képviselte a magyar naturizmust, akik négy fős ukrán támogatással kiegészülve szálltak be a versenyekbe.

2017, június 25

Ma véget ért nálunk az idei (a XII.) Naturista Művésztábor. Szombat délelőtt a nagy faházban megnyílt a kiállítás a művészek egész heti alkotásaiból. Ahány féle művészeti ág képviselője volt jelen, annyi féle tárgyat lehetett megcsodálni: művészi fényképeket, szobrokat, tűzzománcokat, szépen megfestett köveket, festményeket, ékszereket, grafikákat és még ennél is többet.

A kora délutáni pihenés után négytől testfestés kezdődött - közülük némelyik igazán élethűre sikerült.
(Képeket mindezekről alább láthattok.)

2017, június 23
A megnyitó után tovább folytatódott művésztáborunk - és tart még majd egészen vasárnapig. Jelenlétével (és alkotásaival) megtisztelt minket tűzzománc-készítő, ékszerkészítő, népi hímző, négy fotográfus, három festőművész, egy szobrászházaspár, két grafikus és több amatőr kézműves. A hétfő este a megemlékezés jegyében telt: A tavalyi rendezvényen még részt vett Balázs, aki operatőrként egy évtizede járt a művésztáborba - sajnos nem sokkal később elhunyt.
2017, június 21

Megérkeztek hétfőn a művészek. Miután mindenki berendezkedett, elfoglalta helyét, este héttől egy közös vacsorával, beszélgetéssel megnyílt a XII. Naturista művésztábor. Keddtől már az alkotásé a főszerep. Az alábbi programokba lehet - és érdemes bekapcsolódni a héten vendégeinknek:


Margitka egész héten tűzzománckészítést, Laci festést oktat

Délelőttönként alkotás

2017, június 13
A jövő hét (június 19-től 25-ig) a művészet jegyében telik. Hétfőn kezdődik és vasárnapig tart az idei naturista művésztábor. 

Ebben az évben is jó néhány fényképészt, szobrászt, festőt, ékszerkészítőt várunk szokásos művésztáborunkba. Az egyszerű érdeklődőket is nagy szeretettel hívjuk - mind "nézelődőnek", mind modellnek. Az alkotók szombaton kiállítást és vásárt tartanak az itt készült műveikből. Néhány - korábbi művészheteinken készült - fénykép kedvcsinálónak:

2017, május 29

A szeles - bár napos - idő ellenére nagyszerűen sikerült a tegnapi gyereknap. Kata animálásával végig gyerekkacagástól zengett a Sziki, jókedvből nem volt hiány. Jó kis futkosós akadályversennyel kezdtek, majd a kincskereső játékkal folytatták. A napon ugyan megolvadtak kincsek (csokiszeletek) mire megtalálták őket, de sebaj, mélyhűtőbe téve gyorsan fogyaszthatóvá váltak - bár tény hogy kissé fura alakjuk lett :).

2017, május 24

Kedves vendégeink, kedves gyerekek! Idén is május utolsó szombatján tartjuk a gyereknapot. Nem fogtok unatkozni, Kata megint sokféle vidám játékot eszelt ki nektek:

- Kincskereső
- Zsákban futás
- Jégköpő
- Akadályverseny (ehhez jól jöhet, ha hoztok sportcipőt is magatokkal!)
- Üdítőivó-verseny

2017, május 21

Ma reggel ragyogó napsütésben kezdődött a kempingszépítő napunk. Önkéntes munkás vendégeink főképpen virágültetéssel és festéssel vették ki részüket a feladatokból - aminek a jutalma (a jól végzett munka örömén kívül) egy tányér gulyásleves lett. Este fél héttől össznépi sütögetésre várunk mindenkit a tűzrakóhelyen (sütni való húsokat, szalonnát, virslit mindenki hozhat magával, de a konyhán Misitől is lehet igényelni).

2017, május 06

Kedves Vendégeink!       

Ne feledjétek, hogy a Széchenyi Pihenőkártya feltöltését az azt követő második év május 31-ig lehet felhasználni! Utána a bent ragadt összeg visszakerül a munkáltatóhoz.

Ezért május végéig lejárnak a 2015-ben SZÉP Kártyára utalt juttatások. Ne felejtsétek el leellenőrizni, ne hagyjátok veszni egyenlegeteket!

2017, április 30

Ahogy számítottunk is rá, hűvösen, szelesen indult a nyitóhétvége. A nap is csak időnként sütött ki szombaton. Szerencsére a hangulatot az esti, kisebb buli feldobta a nagy faházban. Kis eszegetés, beszélgetés, zene - néhányan még kicsit táncoltak is. Ahogy első napra a strandbelépő, úgy este a szauna is ingyenes volt. Szaunázás után pedig a hideg merülőmedence - a tó vize :) -  adott volt.

Vasárnapra szerencsére jobb idő lett, délutánra sokkal több napsütéssel, és 17 Celsius-fokkal. A tó vize is pont ennyire melegedett fel sekély, partközeli részen.

Oldalak